η μαμα καβασο εχει προιστορια στο να βγαζει παντα τα πιο δυνατα ιαπωνικα μοτερ.....
δεν με εκπλησει....
βεβαια στην πισω ακρη του μυαλου σας να εχετε παντα το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι οι ιαπωνες χρησιμοποιουν διαφορετικη μοναδα μετρησης απο τους ευρωπαιους για τις ιπποδυναμεις των κινητηρων....
και παντα εχουν αποκλιση με τα ευρωπαικα δυναμομετρα....
@ CHRISMORBID
Τι εννοείς ???
Απ' όσο γνωρίζω οι HP (= Horse Power) και τα KW (= Kilo Watt) που βλέπω σε όλα τα Ιαπωνικά φυλλάδια-μπροσούρες-μάνουαλ είναι ΔΙΕΘΝΕΙΣ μονάδες μέτρησης ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ και χωρίς περιθώριο "πονηρών" παρανοήσεων...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Theod την Δευ 04 Οκτ 2010, 22:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
@ Theod
υπαρχει και ενα αλλο αρχικολεκτο που μου διαφευγει τωρα...
οταν μιλουσα με ενα φιλο που δουλευει στην kawaso μου ειπε οτι συμβολιζει την ιπποδυναμη οπως την μετρουν με το ιαπωνικο συστημα μετρησεων...
παραξενευτηκα αλλα εκανα τουμπεκι και δεν ρωτησα τιποτα αλλο τοτε...
μετα ξαναειδα το ιδιο συμβολο σε yamaha και ρωτησα ενα φιλο που δουλευε τοτε στην εταιρεια....τα ιδια....
μου εμενε να δω τι παιζει με honda-su(t)suki(lukum) για να σιγουρευτω....ισχυει τελικα....εχουν μια δικη τους κλιμακα γιατην ιπποδυναμη και την ροπη...οπως η arai για τις προδιαγραφες στα κρανη της....ακολουθουν δικους τους κανονες....
δεν ανακοινωνεται σε ολα τα μηχανακια παραγωγης αλλα σε αρκετα απο αυτα...
υπαρχει μαθηματικη σχεση που κανει την μετατροπη σε hp αλλα δεν γνωριζω κατα ποσο ειναι ακριβης...