Τρακα στις 29/04/2009 - ερωτηση για επισκευη

Τα 600cc με κινητήρα ψεκασμού απο το 2004 εως το 2010
Άβαταρ μέλους
pavlaras1
Model: MT09
Επικοινωνία:

Τρακα στις 29/04/2009 - ερωτηση για επισκευη

Δημοσίευση από pavlaras1 »

Καλημερα στις 29/04/2009 και ωρα 15:30 με τρακαρε ενα αυτοκινητο στην οδο Λεωφορο Νικης με Κομνηνων γωνια.
Εγω οδηγουσα στην αριστερη λωριδα πηγαινοντας παραλιακα για Λευκο πυργο.
Εστριψε μια οδηγος χωρις να ελεγξει και με χτυπησε στα αριστερα μου.
Με αποτελεσμα να σπασει το μανιταρη το μανισιο και επισης να βρει στον κινητηρα μου :(
Μπορειτε απο τις φωτογραφιες που βλεπεται να μου πειτε τι ζημια περιπου επαθα και πως λεγεται το καθε εξαρτημα που χαλασε και ποσο περιπου θα μου κοστισει?
Γιατι το κομματι που χαλασε καπου εκει στο κινητηρα δεν ξερω πως λεγεται π.χ. χυτονιο ή κυλινδρος ή δεν ξερω πως αλλιως ?
Εαν επισκευαζεται ή θελει να γινει αλλαγη ? :(
Μπορω να βρω μεταχειρισμενο ή δεν αξιζει τον κοπο και καλυτερα να παω σε μια απλη επισκευη οπως αλουμινο κοληση ?

Φωτο 1
Εικόνα

http://p1.bikepics.com/pics/2009%5C05%5 ... 7-full.jpg

Φωτο 2
Εικόνα

http://p1.bikepics.com/pics/2009%5C05%5 ... 6-full.jpg

Φωτο 3
Εικόνα

http://p1.bikepics.com/pics/2009%5C05%5 ... 0-full.jpg

Φωτο 4
Εικόνα

http://p1.bikepics.com/pics/2009%5C05%5 ... 7-full.jpg

Άβαταρ μέλους
InversionOfControl
Fazer Hellas Club Member
Fazer Hellas Club Member
Model: FZ1
Model year: 2009
Επικοινωνία:

Re: Τρακα στις 29/04/2009 - ερωτηση για επισκευη

Δημοσίευση από InversionOfControl »

@ pavlaras : ο μηχανικος τι σου ειπε?
In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends

Άβαταρ μέλους
SPARTAN
Model: -

Δημοσίευση από SPARTAN »

Κατσε αφου σε χτυπησε δεν πληρωνει η ασφαλειατης??
2 μανιταρια εχεις πανω??το ενα μαμα και ενα αλλο aftermarket???
Και απο οτι βλεπω το μαμα μανιταρι απλα εσπασε και δεν σου εχει κανει την ζημια.Η ζημια ειναι πιο κατω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SPARTAN την Τρί 05 Μάιος 2009, 11:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Sennsa
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sennsa »

Δεν επεσες?? Παλι καλα!! Τα αλλα γινονται
freedom is invisible..........

Άβαταρ μέλους
pavlaras1
Επικοινωνία:

Kwsths έγραψε:@ pavlaras : ο μηχανικος τι σου ειπε?
Σε μια απο τις επισημες αντιπροσωπειες που το πηγα εδω στην γειτονια μου μου ειπε οτι πρεπει να αλλαξουμε ολο το κατω χιτονιο και θα κοστισει πολλα λεφτα !!!
Δεν μου ειπε ακριβως το ποσο των ανταλακτικων και των εργατικων και τον ξανα λεω πες μου στο περιπου και μου λεει υπολογισε περιπου 1.000-2.000€
:(

Άβαταρ μέλους
dimitrisfz
Administrator
Model year: 2015
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dimitrisfz »

Φιλε βασικα το οτι δεν επεσες και δεν χτυπησες ειναι το Νουμερο 1 που πρεπει να σε χαροποιει.

Αν καταλαβα σωστα, το αυτοκινητο επεσε πανω σου σε διασταυρωση απο τα αριστερα σου, αρα το αυτ/το σε ειχε δεξια του που σημαινει οτι φερει την ευθυνη σε περιπτωση που δεν υπηρχε σχετικη σημανση (Στοπ, φαναρι κτλ).

Αρα γιατι σε απασχολει το κοστος? Σου κανει δηλωση και βαζεις καινουργια πραγματα και τιποτα μεταχειρισμενο!!!
Οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
Οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει κάτι να πουν.
Πλάτων, 427-347 π.Χ

Άβαταρ μέλους
pavlaras1
Επικοινωνία:

SPARTAN έγραψε:Κατσε αφου σε χτυπησε δεν πληρωνει η ασφαλειατης??
Και απο οτι βλεπω το μαμα μανιταρι απλα εσπασε και δεν σου εχει κανει την ζημια.Η ζημια ειναι πιο κατω.
1.Αυτη που με χτυπησε ειναι ασφαλιστρια στην Εθνικη εδω στα κεντρικα τις Θεσσαλονικης και δεν παραδεχεται οτι φταιει οτι βγηκε χωρις να ελεγξει και οτι δηθεν εγω περασα με κοκκινο :(
Ενω αυτη ηταν σταματημενη λιγο ποιο μετα απο το φαναρι και ακουσε των αλλων απο πισω τις να κορναρει και υποθετω οτι κορναρε γιατι θα ετοιμαζοταν να γινει το φαναρι κοκκινο για εμας και για αυτους πρασινο ωστε να μην κλεισουμε τον δρομο απο αυτοκινητα και μετα δεν μπορουν να στριψουν για να μπουν στην Λεωφορο νικης.
Με αποτελεσμα ενω περνουσα με πορτοκαλι και με καμια 20χλμ/ω αντι να κοιταξει δεξια τις αλλα και μπροστα τις κοιτουσε αριστερα τις.
Την προσεξα γιατι ειδα να ερχεται κατα πανω μου και να μην κοιταει εμενα αλλα αριστερα της που ειναι το πεζοδρομιο και απο τα αριστερα τις δεν ερχοταν κανεις.
Ενω απο τα δεξια ερχομασταν εμεις.
Αυτη υποστηριζει επειδη την κορναρε ο απο πισω οτι περασε με πρασινο και εμεις με κοκκινο.
Βρηκε τηλεφωνικα και την κουμπαρα τις ως ψευδομαρτυρα.
Γιατι οταν ηρθαν απο την ασφαλιστικη της εταιρεια την ειπαν οτι φταιει και λεει εγω τον προφυλακτηρα μου δεν τον πληρωνω απο την τσεπη μου να τον πληρωσει αυτος.
Πηρε τηλεφωνο στην κουμπαρα τις και με το που το κλεινει το τηλεφωνο λεει εγω βρηκα μαρτυρα την κουμπαρα μου να δω εσυ τι θα κανεις μου λεει :(
Λεω πως την βρηκες ηταν στο ατυχημα?
Ηταν μου λεει περασε απλα δεν σταματησε γιατι ειχε δουλεια :{}\/?
Λεω τωρα εγω παιζει οποιοσδηποτε να παθαινε ατυχημα απο τους φιλους σου ή απο τους συγγενεις σου και να μην σταματησεις λιγο ποιο κατω να δεις τι ειναι?
Εγω τουλαχιστον θα σταματουσα και ας μην ηταν τιποτα μονο και μονο για ψυχολογικους λογους.
Αυτη ουτε υπηρξε πουθενα ουτε τιποτα και θα ζητησει να γινει δικαστηριο λεει.
Γιαυτο περνω την εκδοχη οτι χανω την δικη και πρεπει να τα πληρωσω απο την τσεπη μου.

2.Εχω δυο μανιταρια πραγματι.

3.Το ενα ειναι τις Yamaha και το αλλο ειναι μιας γερμανικης εταιρειας εαν δεν κανω λαθος.

4. Το μανιταρι τις Yamaha δεν εσπασε απλα αλλα εγινε θριψαλα κομματιαστικε σαν να ειναι απο γυαλι.
Αφου εψαχνα να βρω τα κομματια του απο τον δρομο και δεν τα εβρισκα.
Δυο μονο μικρα κομματια βρηκα αλλα το πλαστικο μαυρο μερος δεν το βρηκα πουθενα :(
Στραβωσε μεχρι η βιδα που κρατουσε το μανιταρι τις Yamaha στον κινητηρα αφου την βγαλαμε την βιδα και ειχε παρει καμπυλη !!!
Σκεφτομαι να βγαλω το γερμανικο που εχω μπροστα και να βαλω παλι τις Yamaha εχει.
Θα δειξει !!!
;)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pavlaras1 την Τρί 05 Μάιος 2009, 14:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
dimitrisfz
Administrator
Model year: 2015
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dimitrisfz »

H αλητεια σε ολο της το μεγαλειο.

Λοιπον ακου να δεις,
1) παιρνεις και εσυ 4-5 γνωστους για ψευδομαρτηρες που υποτιθετε οτι ηταν στο ιδιο ρευμα με εσενα και περασαν με πρασινο!!!! απλα βρες τους γρηγορα και να πανε στο τμημα να το δηλωσουν.
2) απο την στιγμη που ηταν μπροστα απο το φαναρι και δεν ειχε οπτικη επαφη δεν μπορει να ξερει αν περασε με κοοκινο η πρασινο και θα φαει τα μουτρα της.

Το σημαντικο ειναι οτι σε ειχε δεξια και δεν κοιταζε εκει που επρεπε.
Αστυνομια ηρθε?
Το συμβαν καταγραφηκε, εστω και απο ασφαλιστικες?
Οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
Οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει κάτι να πουν.
Πλάτων, 427-347 π.Χ

Άβαταρ μέλους
jskf16
Model year: 2012
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

dimitrisfz έγραψε:H αλητεια σε ολο της το μεγαλειο.

Λοιπον ακου να δεις,
1) παιρνεις και εσυ 4-5 γνωστους για ψευδομαρτηρες που υποτιθετε οτι ηταν στο ιδιο ρευμα με εσενα και περασαν με πρασινο!!!! απλα βρες τους γρηγορα και να πανε στο τμημα να το δηλωσουν.
2) απο την στιγμη που ηταν μπροστα απο το φαναρι και δεν ειχε οπτικη επαφη δεν μπορει να ξερει αν περασε με κοοκινο η πρασινο και θα φαει τα μουτρα της.

Αστυνομια ηρθε?
+100000..και μετα παιρνεις τους φιλους σου να πατε :mrgreen: ... :evil: ακου εκει η παπαρω!!!!

Άβαταρ μέλους
SPARTAN

Δημοσίευση από SPARTAN »

pavlaras1 έγραψε:
SPARTAN έγραψε:Κατσε αφου σε χτυπησε δεν πληρωνει η ασφαλειατης??
1.Αυτη που με χτυπησε ειναι ασφαλιστρια στην Εθνικη εδω στα κεντρικα τις Θεσσαλονικης και δεν παραδεχεται οτι φταιει οτι βγηκε χωρις να ελεγξει και οτι δηθεν εγω περασα με κοκκινο :(
Ενω αυτη ηταν σταματημενη λιγο ποιο μετα απο το φαναρι και ακουσε των αλλων απο πισω τις να κορναρει και υποθετω οτι κορναρε γιατι θα ετοιμαζοταν να γινει το φαναρι κοκκινο για εμας και για αυτους πρασινο ωστε να μην κλεισουμε τον δρομο απο αυτοκινητα και μετα δεν μπορουν να στριψουν για να μπουν στην Λεωφορο νικης.
Με αποτελεσμα ενω περνουσα με πορτοκαλι και με καμια 20χλμ/ω αντι να κοιταξει δεξια τις αλλα και μπροστα τις κοιτουσε αριστερα τις.
Την προσεξα γιατι ειδα να ερχεται κατα πανω μου και να μην κοιταει εμενα αλλα αριστερα της που ειναι το πεζοδρομιο και απο τα αριστερα τις δεν ερχοταν κανεις.
Ενω απο τα δεξια ερχομασταν εμεις.
Αυτη υποστηριζει επειδη την κορναρε ο απο πισω οτι περασε με πρασινο και εμεις με κοκκινο.
Βρηκε τηλεφωνικα και την κουμπαρα τις ως ψευδομαρτυρα.
Γιατι οταν ηρθαν απο την ασφαλιστικη της εταιρεια την ειπαν οτι φταιει και λεει εγω τον προφυλακτηρα μου δεν τον πληρωνω απο την τσεπη μου να τον πληρωσει αυτος.
Πηρε τηλεφωνο στην κουμπαρα τις και με το που το κλεινει το τηλεφωνο λεει εγω βρηκα μαρτυρα την κουμπαρα μου να δω εσυ τι θα κανεις μου λεει :(
Λεω πως την βρηκες ηταν στο ατυχημα?
Ηταν μου λεει περασε απλα δεν σταματησε γιατι ειχε δουλεια :{}\/?
Λεω τωρα εγω παιζει οποιοσδηποτε να παθαινε ατυχημα απο τους φιλους σου ή απο τους συγγενεις σου και να μην σταματησεις λιγο ποιο κατω να δεις τι ειναι?
Εγω τουλαχιστον θα σταματουσα και ας μην ηταν τιποτα μονο και μονο για ψυχολογικους λογους.
Αυτη ουτε υπηρξε πουθενα ουτε τιποτα και θα ζητησει να γινει δικαστηριο λεει.
Γιαυτο περνω την εκδοχη οτι χανω την δικη και πρεπει να τα πληρωσω απο την τσεπη μου.

2.Εχω δυο μανιταρια πραγματι.

3.Το ενα ειναι τις Yamaha και το αλλο ειναι μιας γερμανικης εταιρειας εαν δεν κανω λαθος.

4. Το μανιταρι τις Yamaha δεν εσπασε απλα αλλα εγινε θριψαλα κομματιαστικε σαν να ειναι απο γυαλι.
Αφου εψαχνα να βρω τα κομματια του απο τον δρομο και δεν τα εβρισκα.
Δυο μονο μικρα κομματια βρηκα αλλα το πλαστικο μαυρο μερος δεν το βρηκα πουθενα :(
Στραβωσε μεχρι η βιδα που κρατουσε το μανιταρι τις Yamaha στον κινητηρα αφου την βγαλαμε την βιδα και ειχε παρει καμπυλη !!!
Σκεφτομαι να βγαλω το γερμανικο που εχω μπροστα και να βαλω παλι τις Yamaha εχει.
Θα δειξει !!!
;)
Φιλαρακι αν περασες με πορτοκαλι τοτε παει ο καθενας τα δικατου γιατι και το πορτοκαλι δεν πρεπει να το περναμε,και την ωρα που το περναγες εσυ με πορτοκαλι μπορει να εγινε κοκκινο και σε αυτους πρασινο.Ειναι πολυ περιεργα τα πραματα σε αυτες τις περιπτωσεις.Αν εισαι συγουρος οτι το περασες με πορτοκαλι αστο δεν κανεις τιποτε,για το μανιταρι της yamaha για μενα καλα εκανε και εγινε θρυψαλα γιατι αν ειχε μεινει πανω θα πηγαινες και για πλαισιο.
Και κατι αλλο το οτι ειναι ασφαλιστρια δεν λεει τιποτε ουτε και ποσους μαρτυρες μπορει να φερει για το ιδιο κανεις και συ.
Εμενα παντως ενας φιλος ειχε κατι παρομοιο με σενα αλλα ο αλλος ειχε περασει με στοπ και δεν πληρωνε δεν εκανε δηλωση.Ο φιλος το επισκευτηκε μια μερα στο σπιτιτου και με 2 λογια του ειπε αν δεν εχει γινει δηλωση μεσα σε 3 μερες καποια στιγμη θα σου ανατιναχτει το αμαξι και το σπιτι διαλεγεις και περνεις.Την αλλη μερα ειχε γινει η δηλωση. Ειναι πολυ απλα τα πραματα γι αυτους που εχουν δικιο και αυτους που ειναι αλητες εγωιστες. :/abwave::)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SPARTAN την Τρί 05 Μάιος 2009, 14:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
pavlaras1
Επικοινωνία:

Sennsa έγραψε:Δεν επεσες?? Παλι καλα!! Τα αλλα γινονται
Δεν επεσα και μαλιστα δεν ξερω πως εγινε αλλα κουμποσαν με το χτυπημα τα μανιταρια με τον προφυλακτηρα και κρατησε την μηχανη ορθια αφου με εσυρε προς τα δεξια αλλα χωρις να παρει κληση η μηχανη και να πεσω :)
Πρωτη φορα μου συνεβηκε κατι τετοιο να με χτυπηση αυτοκινητο και να μην πεσω.
:)

Άβαταρ μέλους
pavlaras1
Επικοινωνία:

dimitrisfz έγραψε:Φιλε βασικα το οτι δεν επεσες και δεν χτυπησες ειναι το Νουμερο 1 που πρεπει να σε χαροποιει.

Αν καταλαβα σωστα, το αυτοκινητο επεσε πανω σου σε διασταυρωση απο τα αριστερα σου, αρα το αυτ/το σε ειχε δεξια του που σημαινει οτι φερει την ευθυνη σε περιπτωση που δεν υπηρχε σχετικη σημανση (Στοπ, φαναρι κτλ).

Αρα γιατι σε απασχολει το κοστος? Σου κανει δηλωση και βαζεις καινουργια πραγματα και τιποτα μεταχειρισμενο!!!
Με απασχολει γιατι ειχε φωτεινο σηματοδοτη και περασα με πορτοκαλι. :(
Αυτη δεν δεχεται οτι εφταιγε και οτι θα το παει εως και δικαστικος και με εναν τουλαχιστον ψευδομαρτυρα :(
Άρα εγω ειμαι χαμενος απο χερι.

Άβαταρ μέλους
SPARTAN

Δημοσίευση από SPARTAN »

pavlaras1 έγραψε:
dimitrisfz έγραψε:Φιλε βασικα το οτι δεν επεσες και δεν χτυπησες ειναι το Νουμερο 1 που πρεπει να σε χαροποιει.

Με απασχολει γιατι ειχε φωτεινο σηματοδοτη και περασα με πορτοκαλι. :(
Αυτη δεν δεχεται οτι εφταιγε και οτι θα το παει εως και δικαστικος και με εναν τουλαχιστον ψευδομαρτυρα :(
Άρα εγω ειμαι χαμενος απο χερι.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας απο τον ασφαλιστησου η την ασφαλειασου και θα σου πουν αν εχεις δικιο και πως θα το διεκδικισεις.
Στο φιναλε μην τρελενεσαι και μην εισαι ηττοπαθης αν εχεις δικιο πρωχωρα και μην σε νοιαζει τιποτε.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
pavlaras1
Επικοινωνία:

Λοιπον ακου να δεις,
2) απο την στιγμη που ηταν μπροστα απο το φαναρι και δεν ειχε οπτικη επαφη δεν μπορει να ξερει αν περασε με κοκκινο η πρασινο και θα φαει τα μουτρα της.

Αστυνομια ηρθε?
Εδω να δεις γελιο !!!
Πρωτη κινηση τηλεφωνουμε στην αστυνομια για να δηλωσουμε το ατυχημα.
Δευτερη κινηση τηλεφωνησαμε στις ασφαλιστικες εταιριες να ερθουν να καταγραψουν το συμβαν.
Εκανε να ερθει η αστυνομια με το ρολοι 1 ωρα και οι ασφαλιστες ηρθαν σε μιση ωρα.
Ξεκινησαν οι ασφαλιστες να καταγραφουν το συμβαν και να βγαζουν φωτογραφιες και οταν εφτασε η αστυνομια ειπανε εμας δεν μας χρειαζεστε και εφυγαν :(

Στην εσχατη λυση μπορει να βρω 1 ή 2 φιλους αντιστοιχα και εγω για μαρτυρες οπως κανει και αυτη αλλα το θεμα ειναι απο την στιγμη που δεν καταγραφτηκε απο την αστυνομια δεν μπορουν να πανε και να πουν ημασταν στο παρον συμβαν και οτι εγινε ετσι και ετσι :(

Άβαταρ μέλους
SPARTAN

Δημοσίευση από SPARTAN »

pavlaras1 έγραψε:

Λοιπον ακου να δεις,
2) απο την στιγμη που ηταν μπροστα απο το φαναρι και δεν ειχε οπτικη επαφη δεν μπορει να ξερει αν περασε με κοκκινο η πρασινο και θα φαει τα μουτρα της.

Αστυνομια ηρθε?
Εδω να δεις γελιο !!!
Πρωτη κινηση τηλεφωνουμε στην αστυνομια για να δηλωσουμε το ατυχημα.
Δευτερη κινηση τηλεφωνησαμε στις ασφαλιστικες εταιριες να ερθουν να καταγραψουν το συμβαν.
Εκανε να ερθει η αστυνομια με το ρολοι 1 ωρα και οι ασφαλιστες ηρθαν σε μιση ωρα.
Ξεκινησαν οι ασφαλιστες να καταγραφουν το συμβαν και να βγαζουν φωτογραφιες και οταν εφτασε η αστυνομια ειπανε εμας δεν μας χρειαζεστε και εφυγαν :(

Στην εσχατη λυση μπορει να βρω 1 ή 2 φιλους αντιστοιχα και εγω για μαρτυρες οπως κανει και αυτη αλλα το θεμα ειναι απο την στιγμη που δεν καταγραφτηκε απο την αστυνομια δεν μπορουν να πανε και να πουν ημασταν στο παρον συμβαν και οτι εγινε ετσι και ετσι :(
Ακου επιδη εχω εμπειρια απο αυτα αν δεν υπαρχει τραυματισμος η αστυνομια απλα ανταλλασει στοιχεια και ΜΟΝΟ και τιποτε αλλο.Ολα τα αλλα τα κανουν οι ασφαλιστικες που ερχονται στον τοπο του συμβαντος,γι αυτο και η αστυνομια καθυστερησε.Αν υπηρχε τραυματισμος τοτε ερχετε το ανακριτικο της τροχαιας το ΤΟΤΑ οπου αυτη καταγραφει αναλυτηκα με καταθεσεις μαρτυρων οσων υπαρχουν πως εγινε που εγινε γιατι εγινε,μετρανε φρεναρισματα και γενικως κανουν μια λεπτομερεις εκθεση.
Αρα μην σε νοιαζει γιατι δεν κατεγραψε η αστυνομια γιατι δεν χρειαζοταν.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “FZ6 Fazer /FZ6 - FZ6 Fazer S2 / FZ6 S2”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης